Logo
Wij gebruiken cookies op onze website om de ervaring van onze gebruikers te verbeteren. Door deze te accepteren ga je akkoord met het gebruik van zulke cookies .

Global Goodness

Duurzaam ondernemen staat bij alles wat we doen centraal. Dit betekent dat we zoveel mogelijk kiezen voor opties die beter zijn voor mens, dier en planeet – voor de wereld. ‘Global goodness’ noemen we dat bij GiftNation: goed doen in het belang van de wereld om ons heen. Zo is ons pand volledig stroomneutraal, maken we waar mogelijk gebruik van plasticvrije en recyclebare materialen en is ons wagenpark 100% elektrisch.

Onze werkplek
Ons kantoor is de plek waar we werken en waar we onze klanten ontvangen. Een plek waar we ons thuis voelen en waar we binnen de beste arbeidsomstandigheden kunnen werken. Dankzij 66 zonnepanelen wekken we trouwens jaarlijks ongeveer 18.000 kWh stroom op en daarmee is ons pand volledig stroomneutraal. Die stroom gebruiken we overigens ook voor onze auto’s, die allemaal 100% elektrisch zijn.

Kwaliteit
Onze producten voldoen minimaal aan de wettelijke eisen die daarvoor van toepassing zijn. Minimaal – want we doen daar graag nog een schepje bovenop. Zo ben je verzekerd van een kwalitatief goed product dat lang(er) meegaat.

Samen naar een circulaire economie
Anders omgaan met grondstoffen wordt steeds belangrijker: veel producten worden duurzaam geproduceerd en grondstoffen worden meer en meer gerecycled. Ook bij GiftNation. We maken zoveel mogelijk gebruik van plasticvrije verpakkingen (denk aan Nature’s Gift, HappySoaps), biologisch afbreekbare of gerecyclede grondstoffen (denk aan BloomPost, Plantje.nl) en van producten en verpakkingen die eenvoudig te recyclen zijn (meer dan 1000 Cradle to Cradle producten van Brabantia).

Daarnaast delen we onze content zoveel mogelijk digitaal en zijn onze cadeaukaarten ook in de vorm van een e-card of digitale vouchers inwisselbaar op de verschillende sites. Zo zorgen we ervoor dat onze ‘druk & print’ footprint zo goed als nul is.

Zorgen voor elkaar
Door in elkaar te investeren en naar elkaar om te kijken, kunnen we groeien. We zorgen daarom goed voor elkaar, en voor onze klanten, leveranciers en producenten. We hebben oog voor elkaar en voor de maatschappij om ons heen. Om die reden bieden we bijvoorbeeld ook leerplekken aan, zodat we ook iets voor anderen kunnen betekenen.

Maatschappelijk betrokken
GiftNation ondersteunt initiatieven zoals lokale voedselbossen en de Voedselbank en doneert overgebleven collectie-items aan het goede doel. Daarnaast zetten we ons actief in voor betere arbeidsomstandigheden in onze toeleveringsketen (social compliance) en focussen we op een collectie die met oog en liefde voor onze planeet ontwikkeld en geproduceerd wordt.

Onze ambities
Samen met onze merken willen we onze footprint zo klein mogelijk maken. Dit doen we enerzijds door hen te ondersteunen bij het doorvoeren van duurzame ontwikkelingen, maar ook door nieuwe duurzame merken aan onze collectie toe te voegen.

 

GiftNation HappySoaps sustainability duurzaam
GiftNation Brabantia sustainability duurzaam
GiftNation BloomPost sustainability duurzaam